• ср. май 18th, 2022

Йордан Цонев: Трябва да е чест за българския министър-председател да бъде в Народното събрание

Bychaspic

апр. 16, 2021

Трябва да е чест за българския министър-председател да бъде в Народното събрание.

Това каза от парламентарната трибуна Йордан Цонев от ДПС по време на дебата по оставката на Министерския съвет, предаде „Фокус“.
Според него не може български премиер да бъде унизяван, когато се вика в Народното събрание.

„За всеки български премиер, за всеки български министър, за всеки българин, това трябва да е въпрос на чест. Не е така за сегашния български премиер. Не беше така и за голяма част от министрите. Уважаеми колеги от ГЕРБ, не беше така и за вас, доста дълго време. Казвам го с уважение към българския премиер, който е 10 години премиер, който още е премиер. Конституцията, по силата на която на 4-ти народът ни избра и ни прати тук, повелява, че цялата власт произтича от народа. Ние излъчваме изпълнителната власт и я контролираме и в Деня на Конституцията много ясно трябва да заявим, че властта в Република България трябва да се върне в българския парламент“, заяви Цонев.

По думите му така го усещат повечето български граждани и повечето политически субекти, които са в тази зала. „Колко време министър-председателят не е бил в тази зала и в другата? Според вас това нормално ли е?“, посочи още Цонев.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.