• вт. окт. 3rd, 2023

Как да поддържаме въздуха в дома си свеж?

Bychaspic

апр. 11, 2021

Прахът е основен враг на чистия въздух у дома

Прахът е част от всеки дом. Той е неизбежен. Колкото и често да чистите жилището си, колкото и щателно да бършете праха, той е там и се натрупва по всяко кътче на дома. При всяко движение на въздуха прахът се разпръсква и навлиза в дихателните пътища. Ето защо е важно да направите всичко възможно, за да бъде качеството на въздуха в дома ви възможно най-добро. Как да го постигнем съветва az-jenata.bg

Поддържайте добра рутина за почистване на прах

Не отлагайте редовното бърсане на праха в дома си. Колкото по-рядко и нередовно бършете прах, толкова по-лошо става качеството на въздуха в жилището ви. Направете си списък с местата, на които най-често се събира прах и то в по-големи количества. Наблягайте на тях. Почиствайте и местата, на които се събира прах и които са в съприкосновение с течение и движение на въздуха – корнизи, рамки на врати и прозорци.

Дезинфекцирайте

За да направите въздуха в дома си максимално чист, не просто почиствайте, а дезинфекцирайте. Редовното дезинфекциране ви предпазва от вируси, бактерии и микроорганизми, като това прави въздуха и повърхностите в дома по-чисти и безопасни за здравето.

Намалете влагата в жилището

Задържането на влага в дома е предпоставка за влошаване на качеството на въздуха. Поддържайте ниска влажност. Премахнете натрупаните мухъл и плесен. За да бъде въздухът в дома чист и с възможно най-малко количество патогени в него е важно той да не създава подходяща среда за развитие на микроорганизми. Такава среда е влажната. Ето защо е добре да поддържате дома възможно най-сух.

Обмислете уред за пречистване на въздуха

Новите и модерни системи за пречистване на въздуха в дома са още едно добро средство да намалите фините прахови частици и да контролирате влажността. Не забравяйте да сменяте редовно филтрите на уреда, ако решите да инвестирате в такъв.

Източник: www.dunavmost.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *