• чт. ян. 20th, 2022

Как да разпознаем качествената майонеза?

Bychaspic

ян. 14, 2022

Майонезата е изключително популярен продукт по целия свят

Има различни марки майонеза на пазара, но предизвикателството за всички производители е едно и също: да могат точно да предвидят и контролират качеството на продукта. И така – какво е „качество“, когато става въпрос за майонеза?

Тествайки различните видове майонеза, се имат предвид няколко критерия, по които тя трябва да отговаря, за да е качествена: трябва да е гладка и кремообразна, за да се включи като продукт в различните рецепти с майонеза, съветва Gotvach.bg

Най-добрата майонеза, която да се намажете върху хамбургер или хоги /сандвич/, трябва да има приятен и мек вкус и кремообразна, почти пухкава текстура.

Качествената майонеза, подходяща за салати, е добре да е с остър вкус, който със сигурност ще добави индивидуалност към вашата рецепта, независимо дали става дума за салата с яйца и кърикартофена салата с майонеза или хрупкава салата с пиле и майонеза.

Майонезата е сос – емулсия. Обикновено има около 50 % мазнини и 1 % (до 7 %) съдържание на яйца.

За най-качествена майонеза се смята марка „

Провансалска. Съдържанието на мазнини в нея е 67 %.

За да разпознаете качествената майонеза, гледайте съставките в нея – трябва да са с натурален произход, трябва да имат ниско ниво на киселинност, стабилна емулсия и висока плътност.

Не е разрешено наличието на изкуствени консерванти в отделните марки майонеза.

Ако вече имате добра майонеза, може да приготвите някоя апетитна разядка с майонеза или пък едно топящи се в устата картофи с майонеза.

Източник: www.dunavmost.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.