• пн. окт. 2nd, 2023

Как русенското село Нисово се превръща в дом за рода на Лили Иванова?

Bychaspic

сеп. 19, 2023

Родът на голямата българска певица се мести там след пребиването си в Румъния

Лили Иванова е била въвличана в какви ли не сюжетни линии през годините, най-вече покрай възрастта си и годината на раждане, която все така продължава да буди любопитство сред почитателите ѝ. Примата обаче, отдавна не се впечатлява от това, но мнозина са убедени, че е подвластна на различните предсказания по свой адрес, които е получавала през годините досега, пишат от show.blitz.bg.

Едно от тях е особено кошмарно, защото е свързано с фаталния край на голямата ни певица. Твърди се, че преди години феноменът Ванга казва, че Лили Иванова ще бъде до последно на сцената. Думите ѝ вероятно са се загнездили в съзнанието на певицата и от време на време ѝ създават страхове. А може би не е така и тя е достатъчно несломима духом, за да се поддава на това.

Известно е, че немалка част от предсказанията на Ванга са станали реалност. Разбира се, вероятно има и такива, които не отразяват действителността. И със сигурност Лили Иванова се моли вътрешно това, което се говори за нея да е сред тях. Примата е известна със стриктния си хранителен, а и житейски режим, които не са променяни по време на целия ѝ живот до момента. И въпреки това едва ли приема равнодушно идеята, че в социалните мрежи има дори залози коя би била последната ѝ изпята песен на сцената. Звучи зловещо на пръв поглед, но какво мисли Лили Иванова по темата, остава загадка, поне засега.

Лили Иванова е родена на 24 април 1939 г. в гр. Кубрат. Тя е кръстена на починалата си по-голяма сестра Лиляна. В кръщелното свидетелство е записана като Лиляна Иванова Петрова. Родители на Лили Иванова са Мария Петрова Дамянова и Иван Петров Дамянов (р. 1904 г.). Майка й е от с. Тетово, до Кубрат. Баща й е чиновник в полицията и кметството в периода преди 9 септември 1944 г., което става причина впоследствие да бъде арестуван за повече от 3 месеца. По време на Втората световна война започва да се занимава с отдаване на автомобили под наем, а след това става шофьор. Майка й по принцип не е работила, но при финансови трудности е ставала сервитьорка. Семейството има четири деца, всички от които са момичета, две от тях умират от скарлатина.

Родът на Лили Иванова по бащина линия се нарича Чокоите. Прабаба й и прадядо й са заможни българи, отглеждащи и търгуващи с коне, които първоначално живеят на територията на днешна Румъния, в Северна Добруджа. Впоследствие се преместват в русенското село Нисово. Баба й и дядо й са Мария и Петър. След брака си те заживяват в Кубрат, като ги наричали „нисовлиите“ – прозвище, с които са наричали по-късно както родителите, така и самата Лили Иванова. Те имат 12 деца. Собственици са на кръчма, където младата бъдеща изпълнителка понякога пее песни на посетителите. В тяхната къща живее по-късно и семейството на Лили Иванова. Баба й и дядо й по майчина линия са Марина и Петър.

Източник: www.dunavmost.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *