• сб. апр. 13th, 2024

Калин Стоянов на изслушване в НС заради Мартин Божанов – Нотариуса

Bychaspic

апр. 4, 2024
Калин Стоянов на изслушване в НС заради Мартин Божанов - Нотариуса

Снимка: БГНЕС

Депутатите отложиха за друго заседание предвиденото като първа точна в дневния си ред за днес обсъждането на проект на решение за изпълнение на политиката за декарбонизация чрез енергийно обновяване на жилищния сграден фонд в страната. Това стана по предложение на Николай Нанков от ГЕРБ, който е сред вносителите на проекторешението.

Още по темата

3 апр 2024 14:20

32

2 апр 2024 14:03

111

Парламентът премина към втората точка в програмата си за четвъртък – изслушване на министъра на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов и професионалното ръководство на МВР относно дейността на Мартин Божанов – Нотариуса.

Заседанието в тази му част е закрито за медии заради обсъждане на класифицирана информация.

След убийството на Нотариуса стана ясно, че той е имал два единни граждански номера, син буркан в колата и таен клуб, посещаван от магистрати. Заради съмнения за натиск над магистрати парламентът създаде временна комисия, която да провери всички обстоятелства около дейността му.

На заседанието на комисията на 2 април бяха поканени бившите главни прокурори Сотир Цацаров, Иван Гешев и настоящият изпълняващ функциите Борислав Сарафов, но нито един от тях не се яви на изслушването. Председателят на комисията Никола Минчев от ПП-ДБ заяви, че ще им бъде изпратена втора покана.

Той съобщи, че има отговор от МВР, който е в секретното деловодство на НС, дали Мартин Божанов е бил сътрудник на полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник: https://dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *