• вт. май 17th, 2022

Калфин: Лош знак е премиерът ни да е на срещи в САЩ на ниско равнище

Bychaspic

май 10, 2022

Бившият вицепремиер Ивайло Калфин коментира визитата на Кирил Петков в САЩ. „Лош знак е българският премиер заедно с двама министри да отиде на визита в САЩ и да получи срещи на ниско равнище“, каза той в студиото на „Денят ON AIR“.

„Това поставя държавата в недобра позиция. В Съединените щати знаците са изключително важни и спазването на протокола е много важен. Няма лошо да се види с Виктория Нюън – зам.-министър, и Джейк Съливан – съветник по националната сигурност, но въпросът е, че това не може да е най-високото равнище даже за работно посещение“, категоричен бе Калфин.

Социалният министър Георги Гьоков обяви по-рано пред Bulgaria ON AIR, че пенсиите се очаква да бъдат увеличени от юли с 10%. Според Калфин в случая трябва да се прави разлика между „смелите желания“ и нещо, което е решено.

„При тази инфлация е много важно да се потърсят компенсации, особено за пенсионерите с ниските пенсии“, смята бившият вицепремиер.

По думите на Калфин има несигурност около политиката на правителството, а несигурността около мерките ги обезсмисля.

„Липсва дългосрочна програма как правителството да се бори с кризата. Предприемат се някакви мерки, някои от тях са много хубави, но самата несигурност ще ги има ли другия месец, до голяма степен ги обезсмисля. Липсва виждане, че има правителство, което знае, че сме в тежка криза“, отбеляза събеседникът на Ганиела Ангелова.

Калфин се надява руските доставки на газ за Европа да продължат, но по думите му това е решение на руското ръководство.

„Тази война в Украйна си има цена, която всички ние плащаме. Цял свят я плаща“, подчерта той.

Източник: https://dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.