• ср. ян. 19th, 2022

Кино „Влайкова“ с нов облик, графити артист го промени

Bychaspic

ян. 2, 2022

Най-старото кино у нас кино – „Влайкова“, се сдоби с нов облик. Графити артист от Бургас дойде в столицата, за да изрисува емблематичното кино, съобщи Bulgaria ON AIR.

Иван Янков е графити артист, татуировчик, барабанист и баща на три момичета. Без колебание приел предложението да изрисува емблематичното кино. Веднага се качил на колата и от родния Бургас дошъл в София.

„Обадиха ми се и аз веднага приех идеята, въпреки че съм от Бургас. Просто запалих колата, отидох и го нарисувах. И се радвам много, че с общи сили хората успяха да го върнат към живот, да възстановят всичко, което е загубило облика си заради времето“, заяви Иван Янков.

Трудността при изработването на този графит била, че трябва да се рисува върху прясно боядисана стена. Иван нямал право на грешка, заради спецификата на тонираната мазилка, върху която всяка корекция си личи. Той рисува графити от 23 години и безпроблемно се справил със задачата, която му отнела само 2 дни.

„Хората от квартала дариха пари за тази рисунка. Те се радват, имат положително отношение. Защото това носи емоция и обикновеният гражданин, като види нещо красиво, го оценява“, сподели PR-ът на Кино „Влайкова“ Николета Алексиева.

Инициативата за графита идва от жителите на квартала. Целта освен да се придаде нов облик е и да се попречи на вандали да го надраскат. Елисавета се заема с търсенето на художник и именно тя се свързва с Иван.

„Връзката ми с киното е съседска. Оценявам какво имаме в нашия квартал в лицето на това кино. Не само за киното има смисъл това, а за тази малка общност, която следва да работи заедно. За да стане нещо такова, трябват общи действия“, подчерта Елисавета Станчева.

Кино „Влайкова“ връчва златен билет на 7-те си най-големи дарители. Сред тях има известни лица като Орлин Павлов, но и любители на киното. Със златния билет дарителите ще могат да гледат безплатни прожекции. А следващата цел на емблематичното кино е да се съберат средства за подмяната на настилката на салона и на сценичния инвентар.

Източник: https://dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.