• ср. юли 24th, 2024

Китайски съдилища замразиха активи на Evergrande за 157 млн. долара

Bychaspic

фев. 16, 2022
Китайски съдилища замразиха активи на Evergrande за 157 млн. долара

Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Китайски съд нареди замразяването на активи за 640,4 млн. юана (101 млн. долара), притежавани от филиал на China Evergrande Group, става ясно от съобщение на подизпълнителя Shanghai Construction Group, цитирано от Ройтерс.

Държавната компания Shanghai Construction, която заведе дело срещу подразделението на Evergrande в югозападния град Чънду през декември заради просрочени хонорари за строителство, се е позовала на решение на съда в Гуанджоу, според което замразените активи ще включват банкови депозити и недвижими имоти.

Още по темата

Отделно Shanghai Construction Group съобщи миналата седмица, че местният съд в Гуанджоу е замразил активи за 361,5 млн. юана на друго подразделение на Evergrande в централната провинция Дзянсу заради просрочени плащания.

Много доставчици и подизпълнители предприеха съдебни действия срещу Evergrande, най-задлъжнялата строителна компания в света със задължения за над 300 млрд. долара, заради пропуснати или закъснели плащания.

Все повече компании за строителство и обзавеждане отписват активи или отправят предупреждение за печалбата си, тъй като дълговите проблеми на Evergrande и други строителни компании отслабват доставчиците им.

За по-добро наблюдение и управление на преструктурирането на дълга на Evergrande от властите всички дела срещу строителната компания в страната са гледани централно от Междинния народен съд в Гуанджоу от август м. г. насам.

Evergrande е отказала коментар за делото на Shanghai Construction Group.

Президентът на компанията Хуей Ка Йен заяви на вътрешно заседание по-рано този месец, че компанията цели да възобнови напълно строителната дейност в Китай през февруари спрямо 93,2% в края на миналата година с цел да завърши 600 хил. апартамента през 2022 г.

Той допълни, че компанията трябва да изчисти дълга си, като възстанови напълно строителството и дейностите по продажбите, а не като разпродава евтино активи.

Източник: https://investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *