• нд. юли 21st, 2024

Кметът на Лондон иска регистър на притежаваните от чужденци имоти в града

Bychaspic

фев. 7, 2022
Кметът на Лондон иска регистър на притежаваните от чужденци имоти в града

Снимка: Bloomberg LP

Кметът на Лондон Садик Хан призова британското правителство да изпълни десетилетното си обещание да създаде регистър на чужденците, които притежават имоти в британската столица, предава Bloomberg. Това се случва на фона на нарастващото напрежение между Русия и Украйна.

В Лондон се намират една трета от половин милион имота в Англия и Уелс, които са регистрирани на името на чуждестранни граждани или компании, показа анализ на Центъра за обществени данни.

Не е ясно колко са собственост на съюзници на руския президент Владимир Путин.

Британският външен министър Лиз Тръс заяви, че ще наложи санкции на съюзници на руския президент във Великобритания, ако руските войски, струпани по границата, нахлуят в Украйна. Москва многократно отрече да планира нападение.

Но Хан заяви, че ще бъде невъзможно да се налагат санкции на руснаци, без да се знае какви активи притежават.

„Бавният темп на напредък по този въпрос е силно разочароващ и няма да позволи на правителството да действа в тежките преговори за допълнителни санкции, ако те бъдат наложени на режима на Путин“, съобщи кметът в комюнике.

Британското финансово министерство предложи за първи път създаването на регистър на имотните интереси през 2013 г., но оттогава няма напредък по въпроса.

Нито една служба на правителството не е отговорила на запитвания на Bloomberg за коментар.

Източник: https://investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *