• вт. май 17th, 2022

Кметът на Чепеларе към Мария Капон:Ти обичаше да се хвалиш, че си сред приближените на Борисов

Bychaspic

апр. 15, 2021

Тодор Бозуков

Три мандата кмет на гр. Чепеларе

от където е и родът на Маря Капон

„Днес в обществото се е настанил цинизмът. Надеждата за по-добро бъдеще все повече избледнява. Комплексите на народа ни се превръщат в идеология.
Днес хората в нашата държава чувстват, че нямат контрол върху живота си и не могат да оформят бъдещето си.
Днес между държавата и мафията трудно може да се направи разлика.
Днес политическата класа е във вражда с обществото.
Днес българите искат да знаят кога всичко това ще има край.

Вече на става дума само за политика. Става дума за нашето ежедневие.
Затова ние смятаме, че е дошло времето всички политически партии да направят своя избор. За това на коя страна стоят – на страната на мафията, или на страната на българските граждани.

Ние искаме да се сложи бариера между почтените граждани и организираната престъпност. Това означава, че всички ние, които заставаме на страната на честните граждани, трябва да сме на морален показ – с доходите, интересите и контактите си.
И ще започнем от себе си, за да докажем, че в България не всичко е позволено и че няма недосегаеми.“

Колко добре звучи всичко това. От кога е и кой е авторът?

Датата е: 21 Април 2008 г. С кампанията „Чисти ръце” Единна Народна Партия с председател Мария Капон се обръща към гражданите, за да разгласи виждането си за състоянието на българското общество и държава.

По това време България се управлява от правителство на тройната коалиция – БСП-ДПС-НДСВ, с премиер Сергей Станишев.
Единнa Народна Партия през 2008 г. настоява да се стартира операция „Чисти ръце”, начело с прокурорите, охранявани от полицията, срещу мафията и милиционерската олигархия.

На 10 април 2008 г. по време на вота на недоверие срещу правителството на Сергей Станишев, Мария Капон официално обявява старта на

кампания „чисти ръце“

На 6.06.2008 г. тя заявява:
„Идеята на ЕНП за операция “Чисти ръце” среща всеобщо одобрение. Когато през април стартирахме, заявих в парламента, че е време да сложим бариера между почтените граждани и мафията, че това е фактическата разделителна линия в обществото, а не между власт и опозиция…
Тази операция не е сапун за съвест, а начин да върнем държавата на гражданите.“

Мария ти стана депутат през 2005 г. като част от коалицията ОДС. Петър Стоянов те представяше като „острието“ на Демократическата партия. Но много скоро стана независима и бързо се преориентира към новия политически проект на Бойко Борисов.

Мария в онези години ти обичаше да се хвалиш, че си сред приближените на Бойко Борисов и как той често се съветва с теб по различни въпроси. Ти беше много сигурна, че ще бъдеш част от първия кабинет на ГЕРБ с премиер Бойко Борисов през 2009 г. Дори се виждаше в ролята на вицепремиер или най-малко министър на икономиката.

13 годни по-късно, вече като част от проекта „Изправи се! Мутри вън!“ ти застана на страната на тези срещу, които се бореше. Поздравления!
Мария, преди 13 години ти каза, че „Операция “Чисти ръце” не е гишето при папата, от което се продават индулгенции за провинения“.
След толкова години се оказа, че операция „Чисти ръце“ е само един обикновен сапун за съвестта на политика Мария Капон!

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.