• ср. ян. 19th, 2022

Кой ще е новият шеф на КЕВР? Гласят депутата от ПП Венко Сабрутев

Bychaspic

ян. 3, 2022

Чувам, че Сабрутев, депутат от промяната, готвят го докрая на януари да стане шеф на КЕВР. Той не може да се справи с тази задача. Освен, чее политически оцветен, той е наподготвен! Това е политическо назначение, за да могат да управляват по начина, по който искат“.

Това обяви Делян Добрев от ГЕРБ на извънредния брифинг днес в централата на партията.

Става дума за депутата от ПП Венко Сабрутев, в биографията му пише, че е бил консултант в Националната електрическа компания, твърди Трибюн бг.

Интересен фактът е, че е син на областния управител на Смолян Стефан Сабрутев, който пък беше назначен от президента Румен Радев на този пост.

Самият Сабрутев-старши е дългогодишен член на БСП и няколко пъти неуспешно се е кандидатирал за кмет на града. След като не успява да спечели изборите, служебното правителство на Радев го назначава за областен.

Синът му също решава да гради кариера в политиката, но не тръгва по стъпките на баща си, а на „промяната“ и заема депутатско място от формацията на Кирил Петков, като се явява като кандидат от София.

Именно името на Венко Сабрутев започна да се спряга като нов шеф на КЕВР. Според информацията това дори вече е договорено и още този месец ще заеме този пост.

По думите на бившия енергиен министър от ГЕРБ Делян Добрев това е скандално и ще бъде чисто политическо назначение, а не експертно, каквото се изисква за тази позиция.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.