• чт. сеп. 28th, 2023

Комисията по отбрана се събира заради дрона, има ли виновни?

Bychaspic

сеп. 18, 2023
Комисията по отбрана се събира заради дрона, има ли виновни?

СНИМКА БГНЕС

 В 17.30 се свиква Комисията по отбрана в парламента, която ще изслуша военния министър за инцидента с дрона край Тюленово. Това заяви в кулоарите на парламента шефът на комисията Христо Гаджев. Депутатът от ГЕРБ уточни, че са в контакт с министър Тодор Тагарев и очакват да даде пред комисията ясна и категорична информация какво точно се е случило и какви са причините за открития край Тюленово дрон с боеприпаси.

„Мисля, че това е важно, защото темата е достатъчно чувствителна и не трябва да се позволяват спекулации по нея, а и да може обществото да е информирано“, заяви Гаджев.

Той опита да омаловажи и думите на Тагарев, че всяка седмица имало подобни инциденти като този в Тюленово. „Явно е имал предвид, че всяка седмица се обезвреждат невзривени боеприпаси от Втората световна война, от Балканските войни. Модулните групи, които се занимават с обезвреждане на боеприпаси, са достъчно големи професионалисти.

Нека да видим дали е погрешно разбран министър Тагарев“, смята Гаджев. И добави, че това било поредната седмица, в която БСП иска оставката не само на министъра на отбраната, но и на целия Министерски съвет – правели го още от самото създаване на кабинета.

„Да се задейства ПВО-то на Тленово за подобен дрон не е много сериозно, защото дронът е доплувал най-вероятно. Нека да видим какво ще стане ясно на комисията и да не обвиняваме никого преди това. Хората в Българската армия си вършат съвестно работата“, смята пък колегата му от ПП-ДБ Ивайло Мирчев. Той добави, че ще коментират по-подробно след като изслушат Тагарев.
 

Източник: https://dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *