• ср. апр. 17th, 2024

Корнелия Нинова: Оставката на кабинета Борисов 3 е пропукване на модела, предстои да бъде отстранен

Bychaspic

апр. 16, 2021

Оставката на кабинета „Борисов“ 3 е пропукване на модела, предстои много работа.
Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дебата по оставката на Министерски съвет, предаде „Фокус“.

„Оставката на правителството на Борисов не е просто формален юридически акт. Това е един логичен завършек на вредна политика в последните 11 години. Не само на това правителство, но и на предишните издания. Това е една последователна политика, която разгради държавността, уби отношенията между институциите, която ни докара до последните места по доходи, на първите по корупция, на последно по ваксинация, на първо по смъртност. Просто народът пожела тази оставка и тази промяна. Отново отправяме една предупреждение към вас и към всички нас. Тази оставка е само пропукване на модела. Предстои много работа, за да бъде напълно отстранен този модел от управлението на страната“, заяви Нинова.

Според нея в Деня на Конституцията трябва да дадем уважение към нейните създатели. „Днес повече от нас се очаква промяната. Ако говорим за правителството на Борисов, ние в последните 4 години не само искахме тази промяна, но я формализирахме в пет вота на недоверие. Нашите аргументи тогава бяха отхвърлени.

Времето доказа, че сме били прави и всичките ни аргументи днес се виждат ясно. По-големият въпрос е как да продължим с промяната. Някои от новите колеги я виждат през промяна в Конституцията. Да, сигурно ще водим този дебат занапред, сигурно ще стигнем до това, но преди да променим Конституцията, трябва да изпълним сегашната, защото в нея пише, че България е демократична, правова и социална държава и парламентарна република. Нека бъдем откровени пред себе си – България не е демократична държава, защото един човек я превърна в еднолична“, посочи още лидерът на БСП.

Очаквайте подробности!

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *