• чт. окт. 28th, 2021

Красимир Вълчев за проф. Анастас Герджиков: Той е безспорен ерудит и авторитет

Bychaspic

окт. 3, 2021

Проф. Анастас Герджиков е безспорен ерудит и авторитет, широко скроен човек, който спори без да обижда, човек, който постига целите си. България има нужда от такъв човек. Познаваме се с него много отдавна. Това каза в предаването „Говори сега“ по БНТ бившият министър на образованието Красимир Вълчев от ГЕРБ.

„Надяваме се да не бъде подкрепен само от ГЕРБ. Влиза в трудна битка, но надделява чувството за мисия“, призна Вълчев.

Той изрази одобрението си, че училищата са отворени. По думите му е факт, че по време на дистанционното обучение е пострадала мотивацията на децата да учат.

„Не можем да прехвърляме върху децата тежестта на пандемията“, добави Красимир Вълчев.

Той коментира и вероятността за разговори между ГЕРБ и „Продължаваме промяната“.

„Ако искаме протегнати ръце, трябва да си признаем много неща взаимно, включително какво направи ГЕРБ през последните 12 години. Аз не мисля, че в тяхното политическо говорене имаше достатъчно обективизъм, беше забранено да се говори, че през последните години е направено нещо положително. Ние имаме темите, по които можем да намерим обществения и политическия консенсус“, подчерта Красимир Вълчев.

Според него много от политическите лидери са заложници на това, че са посели омраза и разделение.

„Сега трябва да проявят лидерство и да кажат всички тези хора, които радикализираха „Вижте, имаме отговорност на държавници, не само на политици“, каза още Красимир Вълчев

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.