• сб. апр. 13th, 2024

Кристиан Вигенин: БСП няма да е партията, която ще стане причината за нови избори бързо и веднага

Bychaspic

апр. 14, 2021

Ключът дали ще има избори, или ще има кабинет е в ръцете на „Има такъв народ“, заяви пред БНР Кристиан Вигенин, който е избран за депутат в 45-ия парламент.

„Макар и да има мълчание от тяхна страна, се надявам да има екип, който работи по политиките“, изтъква депутатът от БСП.

„Няма да се молим за съставяне на правителство или да сме част от управленска конфигурация. Ако се иска от нас подкрепа, ще я дадем. В този парламент има благоприятна конфигурация, която позволява постепенно разграждане на модела на ГЕРБ, на прекъсване на сливането между партия и държава… Но не трябва да се подценява машината, която изгради ГЕРБ, и огромните ресурси, с които разполага“, добавя Вигенин.

Той подчерта, че БСП няма да е партията, която ще стане причината за нови избори бързо и веднага:

„Отговорност е да бъдеш народен представител в това Народно събрание, което се очертава. Ще ни трябват много разум и мъдрост, за да излезем по най-добрия начин от така създалата се ситуация. Нашата отговорност е да направим възможност това подреждане на политическите сили да доведе до действия, полезни за страната… БСП не омаловажава загубата и хората имат трезв анализ на случилото се. Очаквам да има събиране на партията. Този, който е решил да отпише БСП, бърка. Изправяли сме се и от по-трудни политически ситуации“, подчертава Вигенин.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *