• ср. ян. 19th, 2022

Кристиан Вигенин: Импровизациите по темата „Македония“ трябва да бъдат сведени до минимум

Bychaspic

ян. 3, 2022

Импровизациите по темата „Македония“ трябва да бъдат сведени до минимум, посочи в публикация във Фейсбук зам.-председателят на парламента и бивш външен министър Кристиан Вигенин.

„В споразумението за коалиционно управление между ПП, БСП, ИТН и ДБ е залегнала ясна позиция по отношение на европейската перспектива на Република Северна Македония. Тази тема остава едно от най-големите предизвикателства за България и за правителството в областта на външната и европейската политика“, написа Вигенин в социалната мрежа.

Според него „поддържането на широко политическо съгласие и единодействието между институциите е ключ към успешното отстояване на българския интерес“.

„Свиканият от президента КСНС е добра възможност за получаване на актуална информация и споделяне на политически виждания за стъпките напред. Всяка дума има значение, затова разчитам импровизираните изявления на предварителен етап да бъдат сведени до минимум, за да не се създава невярно впечатление за пукнатини в българската позиция или между коалиционните партньори“, подчертава зам.-председателят на НС.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.