• сб. апр. 13th, 2024

Кузман Илиев за ситуацията след вота: В кухнята има пожар, ние се караме кой ще измие чиниите

Bychaspic

апр. 12, 2021

„Остър е дефицитът на този парламент, не са много формациите с гръбнак. Има доста мекотели“, каза кандидатът от гражданската квота на ВМРО Кузман Илиев в предаването „Тази сутрин“ по БТВ.

Според кандидат-депутата политическите боричкания в момента не отговарят на реалните проблеми и у нас, и в света.

„В кухнята в момента гори пожар до газовата бутилка. Ние сме в хола и се караме кой ще измие чиниите. Аз съм много притеснен. Това е исторически момент. Пандемия с глобален конфликт“, отбеляза Илиев, напомняйки, че назрява нов конфликт между Русия и Украйна.

По думите му предстоят да се взимат изключително важни политически решения, а българският народ е „леко неинформиран“ за залозите.
Той добави също, че има някои формации, които предават националните интереси.
„Отговорността трябва да се поеме“, каза Илиев.
Той отново критикува ген. Атанас Атанасов от „Демократична България“, като определи поведението му относно Северна Македония като подмазваческо. „Все още има надежда да се покаже гръбнак. Формациите нямат добра изкупителна жертва, заради която да защитават българския интерес“, коментира Илиев.

Кандидатът за депутат коментира, че не би се явил на предсрочни избори в друга политическа формация, но ВМРО трябва да направи анализ на ситуацията и защо са с такъв резултат.
„Трифонов взе доста от патриотичните формации, но всяка идея е представена малко по-архаично. Трябва да се спре с носиите, но да се спре с носиите, да се покаже, че става въпрос за родолюбие и защита на националните интереси. Всички в парламента трябва да са патриотични“, каза Илиев.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *