• сб. апр. 13th, 2024

Курумбашев: Ако Слави получи подкрепа от всички, това ще отговаря на БКП преди 1989 г.

Bychaspic

апр. 11, 2021

ГЕРБ е формалният победител, а „Има такъв народ“ е неформалният победител на тези избори. Това мнение изрази Петър Курумбашев – политик, бизнесмен и един от създателите на студентска програма „Ку-ку“ в студиото на „Денят започва“ с Георги Любенов по БНТ.

Нито една политическа сила няма желание да направи коалиция с формалния победител и абсолютно всички – и тези от протеста, и тези от статуквото, и новите, казаха, че биха дали подкрепата си за „Има такъв народ“.

Даже, леко почнах да се притеснявам, защото Слави Трифонов, получавайки подкрепа от ГЕРБ, БСП и ДПС има опасността, ако предложи правителство, да получи 240 гласа, което ще е резултат, отговарящ само на постиженията на БКП преди 1989 г. Това е малко притеснително от гледна точна на демокрацията, защото едно такова правителство няма да има опозиция, обясни Курумбашев.

Който заклеймява това, че Слави е от „Ку-ку“ да внимава, защото от „Ку-ку“ има и двама представители в ГЕРБ – Любо Дилов и Радо Чолаков. Те, между другото, бяха представители на Комсомола в „Ку-ку“, припомни Курумбашев.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *