• пт. апр. 19th, 2024

Лозан Панов: Мисията ми е да служа на истината и добродетелността

Bychaspic

окт. 2, 2021
Лозан Панов: Мисията ми е да служа на истината и добродетелността

Моята мисия е да служа на истината и добродетелността, заявява председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов, когото „Правосъдие за всеки“ издига за кандидат за президент.

Още по темата

2 окт 2021 10:20

208

Панов посочва в  изпратено до БТА изявление, че през тази година е отбелязал половин век, откакто върви по земния път, а в началото на следващата приключва най-смислената досега част от него.

И така, поставен на два предела, стигнал до равносметка и дори още по-далеч. Спомнил си и думи на своя приятел Кристиан Таков: „Не чакай велики промени! Достатъчно е да тръгнеш с малки, но неотклонни стъпки, които често се оказват достатъчни“.

„Мислех си, но аз не съм партиец, а съдия, и моята мисия е да служа на истината и добродетелността. Да, но лидерът на съдиите не бива да стои безучастен, докато едни непораснали люде се вихрят в храма на Темида и гасят, една след друга, свещичките на справедливостта. Той трябва да продължи да се бори, ако не иска да пребъде храмът без светлина. И трябваше да намери начин да спре похищенията на Темида, без да убива у себе си правдата и добродетелността“, заявява Лозан Панов.

„Малко след това се явиха моите другари от „Правосъдие за всеки“, с които ние заедно отдавна вървим. Тогава трябваше да уверя всеки, че нашата мисия е пътуване, а не дестинация, и наш дълг е да продължим“, посочва той.

Източник: https://dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *