• ср. май 18th, 2022

Локдаунът в Нидерландия ще продължи поне до 28 април

Bychaspic

апр. 12, 2021

Холандското правителство попари надеждите за предсрочно облекчаване на локдауна, като заяви, че въведеният полицейски час и други мерки ще останат в сила най-малко до 28 април, предаде Ройтерс.

Броят на заразените в страната достигна най-високото си равнище от две седмици, след като вчера бяха открити 8218 нови случая.

По-рано правителството беше заявило, че обмисля да облекчи ограниченията на 21 април, като отмени полицейския час и позволи на баровете и ресторантите да обслужват посетители на открито.

Но вчера говорител на правителството заяви пред Нидерландската информационна агенция (АНП), че облекчаването на мерките ще се отложи поне с една седмица.
Премиерът Марк Рюте ще обясни решението във вторник на правителствена пресконференция, посветена на борбата с коронавируса, добави говорителят.

В момента в интензивните отделения в страната има 788 пациенти с КОВИД-19. Болници и учени в страната предупредиха да не се избързва с отмяната на ограниченията и че пикът на третата вълна не е отминал, отбелязва Ройтерс. 

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.