• пн. апр. 22nd, 2024

Лондон изтъкна ползата от ваксините за над 60-годишните

Bychaspic

апр. 9, 2021

Ваксините срещу Covid-19 са предотвратили смъртта на над 10 000 души във възрастовата група над 60 години до края на март в Англия. Това съобщи Ройтерс, позовавайки се на данни от анализ на публичната здравна агенция към министерството на здравеопазването.

На Острова отбелязаха пик на инфекциите, хоспитализациите и смъртните случаи през януари, но ситуацията щеше да е още по-тежка без ваксинационната програма, която в Англия започна на 9 декември. Над 15 млн. са поставените дози ваксина там при хора над 60-години.

Общо близо 32 млн. души имат поне по една доза ваксина, при над 6 млн. е поставена и втората доза.

Жертвите на Covid-19 във Великобритания са около 127 000, допълва агенцията.

Великобритания ще обяви в началото на май дали ще позволи възобновяването на международните пътувания от 17 май и кои страни ще попаднат в червената, жълтата или зелената зона в новата система за категоризация на страните, базирана на рисковете от заразяване с Covid-19.

Съгласно тази система ограничения като карантина в хотел, домашна карантина и задължителни тестове за Covid-19 ще се прилагат по различен начин в зависимост от коя категория държава се завръщат пътуващите.

Продължава работата по разработване на система за сертифициране, т. нар. ваксинационни паспорти за входящи и изходящи пътувания.
В момента има забрана за международни пътувания, освен при някои обстоятелства, определени от правителството.

Източник БНР

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *