• вт. май 17th, 2022

Лято 2022 идва: Ситуацията с украинците по родните хотели остава неясна

Bychaspic

май 10, 2022
„Не е разумно хотелите да се разделят на части – за украинците и туристите, защото ще създаде дискомфорт на тези, които идват на почивка. Колкото са притеснени украинците, толкова са притеснени и хотелиерите, защото не знаят къде ще преместят украинците, които пребивават в нашите хотелски бази.

Още по темата

22 апр 2022 16:15

55

18 апр 2022 09:40

40

Ситуацията е крайно неясна. От една страна хотелите, които очакват гости или вече са посрещнали първите такива, ще настояват на 31 май да бъде освободена хотелската им база, защото за тях започва летният сезон.“ Това обяви пред Bulgaria ON AIR Елена Иванова от Съюза на собствениците на хотели в Слънчев бряг.

По думите ѝ украинците искат да останат, но не искат да работят.

„Срещаме отказ при желанието ни да ги наемам на работа. Хотелите от западната зона, хотелите в планината, от своя страна биха желали тази програма да бъде удължена, защото те нямат крайни договори, солидна подготовка и обезпеченост от гледна точка на заетост“, добави Елена Иванова.

„Колегите от източната зона на Слънчев бряг не отказват резервации и за мен това е изключително неразумно – да откажем резервации за летния сезон, който тепърва предстои. Това са очаквани гости, за които се подготвяме цяла зима по сключени от предходната година договори“, посочи Елена Иванова.
 

Източник: https://dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.