• ср. апр. 17th, 2024

Маноил Манев: ГЕРБ ще участва с удоволствие в ревизията на управлението на Борисов

Bychaspic

апр. 16, 2021

„Не се притеснявам от ревизия на кабинета. Напротив, ще направим ревизия. Продължава да се изключва, че като се прави ревизия с парламентарна комисия, вътре ще има някой, който не участва. Няма такова нещо. Парламентарната комисия се съставя от всички парламентарно представени партии. Тази комисия ще направи ревизия. С удоволствие ще направим ревизия на много неща, които са се случвали“, заяви депутатът Маноил Манев в „Тази сутрин“ по bTV.

Планът за възстановяване и развитие ще бъде внесен в парламента, премиерът се е разпоредил за това, „но защо се стигна до това разпореждане, нали всичко създадено от ГЕРБ е лошо“, каза Манев.

По неговите думи ГЕРБ не се чувства в изолация заради „някакво антиГЕРБ мнозинство на забравени лица“. Партията има ангажимент към хората, които са ги подкрепили и „не може да бъде срещу българския народ“, а останалото „са математически изчисления между партийни централи“.

Според депутата от ГЕРБ изборът на Ива Митева за председател на Народното събрание е нарушение на „парламентарните принципи и традиции“, според които начело на парламента трябва да е представител на партията с най-много народни представители. Това нарушение е направено от партиите, които „искат да възстановят парламентаризма“.

Манев смята, че отсъствието на Бойко Борисов от първото заседание на парламента е било разбираемо предвид „уличния език“ в пленарната зала: „И аз бих си спестил тази гнус“.

„Визиите на Борисов за реформи в ГЕРБ ще бъдат представени на най-висшия форум на партията“, каза депутатът.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *