• ср. апр. 17th, 2024

Манолова: Разпускането на НОЩ е наказателна акция на Борисов срещу българите

Bychaspic

апр. 16, 2021

Разпускането на Националния оперативен щаб (НОЩ) е акт на безотговорност. Това каза от парламентарната трибуна председателят на ПГ на „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова.

Очевидно Борисов провежда наказателна акция спрямо българските граждани и пациенти, действайки на принципа „След мен и потоп“, разпускайки НОЩ – звеното, което управлява кризата.

Очевидно Борисов се опитва да избяга от отговорност и да освободи от отговорност НОЩ. Той може да ги освободи от работа, но не може да ги освободи от отговорност. Отговорност ще се носи и от него, и от здравния министър, като лица, ангажирани с управлението на здравната криза, заяви Манолова.

Българските граждани искат да знаят защо България стана шампион по смъртност, защо хиляди български граждани изгубиха животите си, много от които можеше да бъдат спасени. Премиерът дължи отговор и това ще бъде повод за искане за изслушване през следващата седмица, посочи председателят на ПГ на „Изправи се! Мутри вън!“.

Българският парламент не може да остане безучастен по отношение на управлението на здравната криза. След като без мотиви беше разпуснат НОЩ, би следвало парламентът да реши какъв да бъде следващият орган, който да се занимава с управлението на кризата, каза още Мая Манолова.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *