• чт. ян. 20th, 2022

Манолов за пенсиите: Добро желание, но не са знаели как

Bychaspic

ян. 10, 2022
Имали са добро желание, но не са знаели как. Спомням си как през 2020 г. предупредихме, че на втория месец, когато си получил едни пари, те са станали неразделна част от твоя доход. Беше ясно, че преизчислението няма как да е в тези размери. Това заяви президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов в студиото на „Денят ON AIR“ по отношение на добавките към пенсиите, които ще свършат през юни т.г.

Манолов е категоричен, че изземването на добавките към пенсиите е трябвало да стане по-плавно, за да не бъде толкова осезаемо.

„Голяма грешка бе, че тези средства влизаха и през НОИ, и през Агенцията за социално подпомагане. През юни трябва да се мисли тези пари или да влязат в пенсиите, или да се налеят през социалното подпомагане“, смята той.

Президентът на КТ „Подкрепа“ не очаква да има съществена пенсионна реформа. „За мен реформа е поставянето на системата на нови начала, а за кабинета „Петков“ са някакви пренастройки в системата“, уточни той.

„Не чухме нищо за въвеждане на необлагаем минимум, ръстът на работната заплата не е толкова, колкото очаквахме – 710 лв. минимална вместо 750 лв. Привеждането на минималната трябва да е функция на средната работна заплата“, посочи Манолов пред Bulgaria ON AIR.

 

Източник: https://dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.