• нд. апр. 14th, 2024

Мария Капон към ГЕРБ: В този парламент няма да ви оставя да дишате!

Bychaspic

апр. 13, 2021

Огромен скандал се разразил на първото заседание на контактната група на парламентарно представените партии, на което са били разписани детайлите по първото заседание на 45-ото Народно събрание, научи Епицентър.бг.

Представител на ГЕРБ е бил Александър Ненков, от „Има такъв народ“ – Тошко Йорданов, от БСП са присъствали Георги Свиленски и Кристиян Вигенин. Най-гласовите са били от „Изправи се, мутри вън“ – Мария Капон и Мая Манолова.

Решено било стартът на парламента да бъде даден в старата сграда, за което настоявали партиите на протеста, които не искали в сграда, на чиято фасада стои петолъчка, да се заклеват. От администрацията на парламента обаче припомнили,  че в старата сграда на парламента вече няма озвучителна уредба, няма и пултове за гласуване.

Александър Ненков от ГЕРБ обърнал внимание, че липсата на озвучаване и пултове ще затрудни първото заседание, на което има много режим на гласуване – на председател, на зам.-председатели, оставка на кабинета и т.н Ще гласуваме с вдигане на ръце“, заявила Капон.

На реплика на представител на администрацията, че това не е редно Капон си позволила директни заплахи: „Каквото ние решим, това ще е! Ще изпълнявате, защото знаете какво ще последва!“

Изстъплението на Капон минало всички граници, когато стигнали до разпредението на местата в залата на шестте партии.

По традиция, която никога досега не е прекрачвана, всяка партия трябва да има лице на първия ред, където е ръководство, останалите депутати се нареждат в колона до края на залата.

Представителката на „Изправи се, мутри вън“ Мария Капон обаче настоявала ГЕРБ, макар да са първа политическа сила, да нямат лице на първия ред, а да заемат последние три реда по продължение на цялата зала. Срещу това остро възразил Александър Ненков. Тогава Капон си изпуснала нервите: „Това е само началото! В този парламент няма да ви оставя да дишате!“

Наложило се представители на БСП и на ДБ да „спасяват “ ГЕРБ и след тяхното категорично настояване Мария Капон „разрешила“ победителите на тези избори да имат 7-8  представители на първия ред.

Очаквайте подробности

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *