• ср. апр. 17th, 2024

Мартин Димитров: Без реформи в България нищо няма да се промени

Bychaspic

апр. 12, 2021

Разбира се, че нови избори не са изключени, но конституционната процедура по връчването на мандати ще бъде спазена. Що се касае до реформите, те повече не могат да бъдат отлагани. Чехия изпревари Испания като БВП от глава на населението, Румъния пък застига Португалия, само при нас нещата си седят на едно място и продължаваме да сме последни по доходи в ЕС.

Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия новоизбраният депутат от гражданската квота на „Демократична България“ Мартин Димитров.

По думите му от изключително важно значение са реформите в съдебната система и в Изборния кодекс.

Моето мнение е, че ГЕРБ, БСП и ДПС създадоха този омагьосан кръг на бедност. Ако не излезем от него, нещата няма да се оправят. Трябва правителство, което да предложи реформи. Така че нека да се направи опит да се състави някакво разумно правителство, което обаче няма да е никак лесно, коментира той.

,,Няма да искаме съдебна реформа, само за да отчитаме някаква дейност. Това е ключова реформа, която трябва да се случи и това трябва да е едно от условията за съставяне на правителство. Не трябва да се говорят общи приказки“, категоричен бе Димитров.

Без съдебна реформа няма да мръднем и на сантиметър, затова и чуждестранните инвеститори ни отбягват. Двигателят на реформите трябва да бъде в парламента, а не в правителството, посочи още представителят на „Демократична България“.

Мартин Димитров обяви, че не трябва да има никакво увеличение на данъците, каквито слухове се носели.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *