• чт. окт. 28th, 2021

МЗ с томбола за ваксинирани, но интересът продължава да е нисък

Bychaspic

окт. 2, 2021
МЗ с томбола за ваксинирани, но интересът продължава да е нисък

Снимка: БГНЕС

Желаещите да се ваксинират от началото на септември насам са почти еднакъв брой всеки ден, а от обявяването на томболата, до този момент наплив все още няма, казва заместник-директорът на медицински дейности на УМБАЛ „Св. Анна“ д-р Ивелина Георгиева.

Още по темата

2 окт 2021 09:05

50

2 окт 2021 07:30

197

1 окт 2021 07:00

319

„Всеки един подход, ако може да накара и още един човек да се ваксинира. В последните няколко месеца има спад в сравнение с това, което беше през пролетта. Средно на ден минават между 150 и 200 човека в най добрите дни“, каза тя.

Пациентите, които чакат реда си за ваксина, реагират различно на идеята за подарък.

„Мисля, че трябва да има такива стимули. По-скоро хората трябва да разберат необходимостта  от това да се ваксинират. По принцип българинът какво може да го мотивира. Така, че мисля, че има надежда. Дори не знаех, че има такава томбола. Когато човек има желание, нищо не може да го мотивира“, допълни д-р Георгиева, цитирана от БНР.

Все още малък е броят на ваксинация сред децата над 12 г.

„На ден минават по четири, пет до десет деца, които ваксинираме. Очаквахме до преди началото на учебната година бройката да се увеличи, но бройката не е много голяма. Имаше няколко бременни жени, които се ваксинираха, и бяха много притеснени от това какви са ефектите и искаха консултация с лекуващ лекар“, сподели тя.

Източник: https://dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.