• ср. апр. 17th, 2024

Мика Зайкова от „Има такъв народ“ удари първия звънец на 45-ото Народно събрание (На живо)

Bychaspic

апр. 15, 2021

Мика Зайкова удари първия звънец на 45-ото народно събрание. 

Първото заседание беше открито днес в 9 ч. Това направи най-възрастният сред народните представители. В новоизбрания парламент тази чест се пада на Мика Зайкова от „Има такъв народ“. Тя направи поименна проверка за установяването на кворум, тъй като електронната система за гласуване, чрез която по принцип се проверява кворума, е в другата зала.

В зала присъстват и президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Трескава подготовка кипи от ранни зори. Депутатите започнаха да идват към сградата на старото Народно събрание малко след 8 ч.

Още днес трябва да бъде избрано и ръководството на новото Народно събрание. По традиция като най-голяма парламентарна партия (75 депутати) ГЕРБ ще предложат председател.

Малоброен, но шумен протест посрещна новите избраници. Мъж викаше „Служебен кабинет“ през цялото време.

Междувременно настороението вътре в сградата на парламента е еуфорична. Имаше известна неяснота около подготовката и заемането на местата на депутатите в пленарната зала. Затова и те бяха напъствани от администрацията. Повечето депутати идваха поотделно. Впечатление направи, че избраниците на Има такъв народ (ИТН) пристигнаха заедно.

По традиция пред сградата се правеха кратки изказвания пред медиите. Мълчание запази обаче лидерът на БСП Корнелия Нинова. Зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов също отказа коментар.

Очаквайте подробности

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *