• пт. мар. 29th, 2024

Министърът на спорта и Раева си стиснаха ръцете. Борисов: Кръстникът на мафията ги сдобри

Bychaspic

ян. 14, 2022

Министърът на спорта Радостин Василев и президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева си стиснаха ръцете след острите думи, които си размениха вчера.

Това накара лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да коментира: „Кръстникът на мафията ги сдобри!“

„Разговорът между мен и министър Радостин Василев беше много полезен. Добре изяснихме ситуацията. Нещата между нас са били неразбрани правилно и за това се стигна до този тежък и за двамата ден. Всичко вече е минало. Сигурна съм, че ще работим в една добра среда с министър Василев. Сигурна съм, че всичко, което той има като желание да направи за спорта, ще бъде за доброто на спрота“, заяви за БНР Илиана Раева след срещата си тази сутрин с министъра на младежта и спорта Радостин Василев.

„По време на срещата получих уверение от министър Василев, че няма да имаме проблеми с организацията на всички наши събития. Говорихме и за разширението на залата на база „Раковски“. Всичко, което може да се направи то да стане факт, господин Василев каза, че ще го направи. Надявам се той скоро да внесе вече готовите документи за разглеждане в Министерски съвет“, каза още Илиана Раева.

Точно тази ситуация подробно коментира пред медиите бившият премиер.

„Те за един месец направиха всички наши грешки за цялото ни управление, даже ги надградиха. Това, което се случи вчера в спорта… Да дадеш нарочна пресконференция и да обявиш, че има страхотни нарушения, и че в гимнастиката са лакеите на мафията, това са тежки думи. Тези хора си мислят, че още са в предизборна кампания и никой не им държи сметка“, каза Бойко Борисов.

„Просто кръстникът на мафията се обади и им каза „я бързо се оправяйте, защото не може така да става с две големи групи фенска маса“. Какъв е този упрек към нас – че сме финансирали художествената гимнастика. Да, финансирахме ги и взеха олимпийско злато, победиха Русия. Шапка до земята, не до колене. Световни шампионки станаха, зала „Арена Армеец“ препълнена – 15 хиляди публика събраха. Децата бяха в екстаз, викаха и гледаха шампионките си. Това ли е грях, как не ги е срам“, продължи разпалено Борисов.

„Много ми е интересно дали ще ги попитате кой кръстник, на коя мафия, снощи ги сдобри“, обърна се той към репортерите.

„Аз имам отговор. Със сигурност не е от опозицията. Стои високо и дава задачи. Но днес се изненадал, че му стържат любимите хора“, добави Бойко Борисов.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *