• пн. окт. 2nd, 2023

Министър Богданов: Сътрудничеството с пристанище Солун ще отключи нови инвестиции у нас

Bychaspic

сеп. 11, 2023

Развитието на бъдещото сътрудничество за интермодална свързаност с България обсъдиха министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов и изпълнителният директор на Борда на директорите и управляващ директор на Пристанище Солун Танос Лягкос.

Двамата разговаряха за разширяване на двустранните отношения с пристанището от страна на български фирми и институции. „Засилването на стратегическото сътрудничество с Пристанище Солун е важно за задълбочаване на търговските отношения“, подчерта министърът на икономиката и индустрията. „Пристанище Солун се стреми да засили още повече връзките си с компании в България“, посочи от своя страна г-н Лягкос. 

„Гръцките логистични компании имат възможност да инвестират в индустриалните зони у нас“, каза министър Богданов. Той предложи партньорство с „Национална компания индустриални зони“ и акцентира върху възможностите за обработка на контейнери в българските зони. Двамата разговаряха и за сътрудничество с корабостроителни компании в България.

Икономическият министър каза, че Гърция е в топ 5 търговски партньори на страната ни. „Във важен момент сме в двустранните отношения“, посочи той. По думите му приемането ни в Шенген и еврозоната ще облекчи транспортните връзки и ще задълбочи отношенията на бизнеса от двете страни. 

Министър Богданов е на посещение в Солун, където се провежда 87-ият Солунски международен панаир. Участници в него са над 60 български компании и организации от различни сектори. Националното участие в 87-то издание на Солунския международен панаир се организира от Министерството на икономиката и индустрията.

Източник: https://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *