• ср. апр. 17th, 2024

Министър Костадин Ангелов: Очевидно за всички се справяме с третата вълна на коронавируса

Bychaspic

апр. 12, 2021

Очевидно за всички се справяме с третата вълна на коронавируса. Това каза министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, който беше и водач на листата на Коалиция ГЕРБ-СДС във Велико Търново и Варна, на пресконференция в централата на партията, на която беше представен анализ на изборните резултати, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Процентите на положителните случаи спадат. Със сигурност наблюдаваме какво се случва в съседните и европейски държави, в които има много по-строги мерки, липса на резултати. Справихме се с втората и първата вълна. Не сме искали помощ от други държави, както го направиха много държави-членки на ЕС. Нашите реанимации издържаха. Имаме достатъчно количество лични предпазни средства, дезинфектанти, консумативи, ремдесивир за всеки, който е в лечебните заведения“, увери той.

Според министъра да управляваш България, не означава да управляваш парламента или Министерския съвет, а да защитаваш интересите на всеки един човек. „Не да разделяш, а да обединяваш. Пандемията още е тук и за да управляваш в България в следващите месеци, трябва ясно да управляваш пандемията с ясни решения, с ясни планове. Не от телевизора, не с послания. А там – в болниците, в линейките, в РЗИ-тата. С ясни резултати“, подчерта проф. Ангелов.

„Знам, че ще е много трудно, защото имаше хора, които не вярваха в пандемията и обясняваха как един генерал, втори генерал лъжат, няма пандемия, няма такъв вирус. Е, има такъв вирус, лично те се убедиха, че има такъв вирус“, допълни той.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *