• чт. сеп. 21st, 2023

Михаил Миков: В новото НС се забелязва отчетливо дясно възможно мнозинство

Bychaspic

апр. 15, 2021

„Голяма франгментация на парламентарни групи и същевременно отчетливо дясно възможно мнозинство. Това е резултатът в Народното събрание след изборите. Когато погледнем аритметически и програмите – ясно личи, че десницата е най-силно представена в парламента”.

Това заяви в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия бившият председател на Народното събрание Михаил Миков.

По думите му самият избор на кандидата за премиер на ГЕРБ – Даниел Митов, който преди това е бил в партии, които са представени в парламента в момента, показва постоянното движение в дясното пространство. „С акта на досегашния министър-председател – че той се оттегля леко в страни, като отваря възможност за някакво дясно мнозинство – това също доказва движението в дясно”, категоричен е той.

„Едно е персоналното настроение, второ са програмите, съвсем трето – възможното основание, на което да се състави мнозинство”, посочи Миков в отговор на въпроса дали е възможно да се сформира кабинет с оглед на нагласите, които останалите партии имат срещу ГЕРБ.

Според него всички в момента си задават въпроса кое ще бъде мнозинството. „Възниква обаче въпросът кой всъщност ще е опозиция? Всички смятат мнозинството, а никой не се замисля, кой ще е опозиция”, посочи той и допълни: „Сега е моментът БСП да се опита и да се заяви като представител на мнозинството с леви интереси и да застане в ясна опозиция – на дясното, евентуално мнозинство, което ще се сформира и ще излъчи правителство“.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *