• чт. сеп. 21st, 2023

Наложени са наказания на мигранти, незаконно преминали държавната граница на България

Bychaspic

апр. 15, 2021

Наложени са наказания на мигранти, незаконно преминали държавната граница на България.

Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-София.

Подсъдимите сирийски граждани са се признали за виновни за извършено от тях престъпление по чл. 279, ал. 1 от НК – преминаване на границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта.

Досъдебните производства срещу петима мигранти са били образувани на 13 април 2021 г., след като те са били открити в ремарке, прикачено към товарен автомобил с турски регистрационен номер на ГКПП „Оряхово – Бекет“. Тогава те са били задържани и привлечени към наказателна отговорност.

Между Териториално отделение – Оряхово при Районна прокуратура – Враца и защитата на подсъдимите сирийски граждани са били сключени споразумения.

Днес с определение на съда на чужденците, незаконно преминали българската граница, са наложени наказания от по шест месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и глоба в размер на по 100 лева за всеки.

Водачът на камиона, в който се укрили мигрантите – турският гражданин А.Е., също е привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление по чл. 280, ал. 2 от НК – незаконно превеждане през границата на страната на група лица, след които имало и деца. Делото срещу него продължава.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *