• сб. апр. 13th, 2024

Националният оперативен щаб е разформирован, край на брифингите

Bychaspic

апр. 15, 2021

Националният оперативен щаб е разформирован, считано от днес, съобщават от пресслужбата на МС.

Щабът беше създаден със заповед на министър-председателя Бойко Борисов в началото на пандемията през февруари 2020 година.

Националният оперативен щаб имаше за цел да организира и координира действията на компетентните държавни органи във връзка с обявената от Световната здравна организация спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на заболяването COVID-19.

Новината за разформироване на щаба идва на фона на намаляваща, но все още притеснителна заболеваемост от коронавирус у нас. Действията на щаба по време на изтеклата година бяха подлагани на тежки критики от представители на партиите на протеста.

Критиките станаха особено остри в последните предизборни месеци, когато щабът направи множество компромиси при решенията за налагане и облекчаване на мерките, а обективните критерии кога се пристъпва към конкретни ограничения съвсем се размиха.

През изтеклата година щабът работи в отделни периоди много интензивно и под голямо напрежение. 

Темата за епидемията и нуждата от промяна на ваксинационния план и ударна ваксинация бе във фокуса на част от изказванията на парламентарните групи и в първия ден на 45-тото Народно събрание.

Не е ясно дали ще има промени в работата и състава на действащия Национален ваксинационен щаб. 

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *