• нд. юли 14th, 2024

„Нетера“ наема 16% от „Камбани Грийн Офиси“ на ФНИБ

Bychaspic

юни 7, 2022
"Нетера" наема 16% от "Камбани Грийн Офиси" на ФНИБ

Снимка: brefbg.com

„Нетера“ ЕООД наема 16%, или 1611 кв. м, от сградата „Камбани Грийн Офиси“ с наемодател „Фонд за недвижими имоти България“ АДСИЦ (ФНИБ), съобщи компанията чрез Бюлетин Investor.bg.

Така запълняемостта на офис сградата ще бъде 49,45% вместо очакваните 33%, след като на 31 март тази година напусна наемател. Към тази дата запълняемостта на тази сграда беше 96,71%.

Договорът с „Нетера“ е за период от 5 години. „Офис сграда Камбаните Грийн“ се намира на Околовръстен път срещу квартал „Младост“ 4 в столицата.

Другите две офис сгради на ФНИБ са със запълняемост съответно 67,56% за „Офис сграда 1 – Бизнес Парк София“ и 25,64% за „Офис сграда София тех парк“.

ФНИБ АДСИЦ постигна рекордни приходи от наем през първото тримесечие на 2022 г. от 2,16 млн. лв. поради увеличената отдаваемост на „Офис сграда София тех парк“, която е най-голямата сграда на фонда.

Новината за договора с „Нетера“ бе обявена в понеделник в 11:57 ч. и последва поскъпване на акциите на ФНИБ до 6-месечен рекорд от 2,34 лв. за брой. Вероятно инвеститорите очакват нови договори за наем, особено в голямата сграда „София тех парк“, предвид края на блокадите и емигрантите от Украйна и очаквани от Русия икономически емигранти според министъра на иновациите Даниел Лорер.

Акциите на ФНИБ поскъпват с 16% в последните 12 месеца до 2,3 лв. за брой и 80 млн. лв. пазарна капитализация. Разпределен е и брутен дивидент от 8,3 ст. на акция.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава една акция в капитала на дружеството.

Източник: https://investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *