• пн. апр. 22nd, 2024

Нешка Робева: Слави Трифонов да внимава с кого ще се заобиколи, ако поеме властта

Bychaspic

апр. 14, 2021

„Не съм оптимист, защото отдавна у нас няма парламентаризъм. Дори партиите се обезличиха, превърнаха се в едно и също – вземат властта, употребяват я в своя полза и след това започват отново да обещават“. Това мнение изказа пред БНР Нешка Робева, депутат в VII Велико народно събрание, общественичка.

В деня на конституирането на 45-ото Народно събрание ще проличи кой накъде е тръгнал, коментира тя и добави:

„Утрешният ден (15 април) ще бъде един тест. Какво може да иска един народ, избрал различни партии, че тези партии да не се споразумеят в един толкова кризисен момент в името на народа“.

Според нея желанието на политиците да отидат на избори отново е демонстрация на липса на държавническо мислене:

„Всеки ще се надява на повече гласове, на по-голям процент. Като знаем за какво отиват тези хора в Народното събрание – отиват, за да оправят собственото си положение… и добре го оправят“.

По думите ѝ едни нови избори няма да решат нищо, а ще бъдат разход на пари:

„За да се нагърби някой да състави правителство, се иска доста смелост, защото положението не е розово. Аз си представям, че човекът, който ще направи ново правителство, ще застане честно пред народа и ще каже какво е положението в момента, какво ни очаква и какво в определен срок от време ще постигне“.

Нешка Робева препоръча на Слави Трифонов (лидер на втората по мандати в парламента партия „Има такъв народ“ – б.р.) да внимава с кого ще се заобиколи, ако реши да поеме управлението на страната.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *