• вт. окт. 3rd, 2023

Нидал Алгафари: На тези избори хората не гласуваха за програми, а за личности

Bychaspic

апр. 6, 2021

На тези избори хората не гласуваха за програми, а за личности. Това каза за предаването „Това е България на Радио „Фокус“ Нидал Алгафари, политически пиар, продуцент, режисьор и сценарист. Според него предизборната кампания е била вяла и без дебати.

„Главното събитие е резултатът, хората на Слави успяха да постигнат умопомрачителен резултат, който малко хора очакваха. Те повториха процентите, които получи преди време покойният Жорж Ганчев. Големият губещ от тези избори се оказа БСП, която се оказа част от статуквото. Жорж Ганчев подхождаше по същия начин – с хумор и песни. Години наред обществото ни се възпитаваше в този вид музика, този вид култура. Хората припознаха Слави Трифонов като близък до тях и гласуваха за него. Ако беше направил партия по време на референдума, можеше да бъде първа политическа сила“, допълни Нидал Алгафари.

Според Нидал Алгафари в този момент хората около Слави Трифонов не са готови да поемат управлението на държавата.

„Много са грешките, които партиите и политическите лидери са допуснали по време на предизборната кампания“, подчерта експертът.

„Хората на ГЕРБ за пореден път изкараха Борисов на предна линия, но ресурсът на Борисов от авторитет и харизма вече беше започнал да пада. От БСП не успяха да направят нито едно действие, в което да се харесат на хората, а ДПС не направи национална кампания, а се съсредоточи върху твърдото си ядро“, коментира Нидал Алгафари.

По думите му реакциите на политиците при обявяване на резултатите също са интересни. Бойко Борисов не е бил този, който народът познава, а леко смутен и притеснен.

Според Нидал Алгафари все още има възможности, които да се развият, за да не се стигне до парламентарна криза.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *