• ср. ян. 19th, 2022

Николай Събев: Еднакви условия и такси за жп превозвачите ще се постигнат с обединени действия

Bychaspic

дек. 30, 2021

Еднакви условия и такси за железопътните превозвачи ще се постигнат с обединени действия на всички заинтересовани страни.

Това заяви министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев по време на среща с представители на железопътния сектор по инициатива на заместник-министър Илия Илиев.

„Законови промени могат да се приложат, след като в кратък срок, се обсъдят аргументирани предложения от експертите в сектора“, категоричен бе министър Събев.

По време на дискусията стана ясно, че в началото на годината стартира работа отраслов съвет, в който за участие са поканени синдикални и работодателски организации, като основната цел е да се засягат теми, свързани с жп инфраструктурата.

Позицията на екипа на Министерство на транспорта и съобщенията е, че всяко едно мнение ще бъде взето предвид, като решението за по-добри условия на пазара, ще бъде единствено в защита на обществения интерес. Приоритет е да няма ощетен или привилегирован превозвач, затова е необходима промяна на формата на работа и е важно частните фирми и държавните предприятия да работят в една посока.

От МТС подчертаха, че в програмата на правителството е заложена подкрепа за железопътната индустрия, както и създаване на ускорени центрове за обучение на кадри.

Източник: https://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.