• чт. мар. 28th, 2024

Нинова: Грехът на 46-ото НС е, че не се намери разум за промяна

Bychaspic

сеп. 15, 2021
Нинова: Грехът на 46-ото НС е, че не се намери разум за промяна

Снимка: БГНЕС

„Големият грях на 46-ото Народно събрание е, че не се намери разум за промяна“, казва лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на парламентарната група.

Тя е на мнение, че този парламент е урок.

„Дано да сме добри ученици и да сме го научили“, каза още тя.

„Има сериозни причини да стигнем дотук. 46-ото Народно събрание започна по грешен начин. Началото беше сбъркано, защото сложихме разделителни линии – партии на статуквото и нови. Без да отчитате, че това да си в парламента не значи, че си част от модела на ГЕРБ. Ние бяхме в парламента и се борихме. Ако следваме вашата логика, вие вече два парламента участвате, значи вече сте статукво. Липсваше разум да се състави мнозинство“, коментира лидерът на БСП, обръщайки се към протестните партии.

Още по темата

15 сеп 2021 12:56

48

15 сеп 2021 12:41

29

„Липсата на разум е втората причина да се стигне дотук. Стигна се дотам спечелилата партия да се обявява за опозиция. На кого? На себе си. Интересите на „Аз“-а взеха връх над интересите на държавата. Стигна се до лични обиди с оценки. Ние не влязохме в скрити разговори. Бяхме разумни с цел да се направи трайно мнозинство за промяна“, заяви Нинова и пожела на останалите политически формации „смислена кампания“ за предстоящите поредни предсрочни парламентарни избори.

В заключение тя обеща БСП да работи за решения, носещи стабилност.

Източник: https://dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *