• ср. май 18th, 2022

Нинова непреклонна: Ако кабинетът реши да изпратим оръжия за Украйна, няма да подпиша и си тръгвам!

Bychaspic

апр. 27, 2022

БСП няма да промени позицията си по отношение на оръжейни доставки за Украйна, въпреки че днес премиерът Петков и вицепремиерът Василев заявиха, че Изпълнителната комисия на ПП е взела решение за подкрепа на парламентарно решение да се изпрати военно-техническа помощ за Украйна. Това е нова ситуация в коалицията, тъй като досега ПП застъпваше тезата, че България трябва да изпрати само техническа, хуманитарна и финансова помощ за воюващата страна.

„Ако парламентът реши да изпратим оръжия за Украйна, няма да подпиша и си тръгвам, каза Нинова на 10 април и не се отмята и днес от тези си думи

„Предстои парламентът да вземе решение за оръжията за Украйна, но ако го реши и ни задължи – вече става сложно. Ако НС вземе това решение, то изпълнителната власт трябва да го изпълни. Законът и процедурата са такива, че министърът на икономиката и индустрията трябва да се подпише последен. Ако това стане, няма да подпиша. Ако искат да ме сменят, но аз няма да подпиша този документ! Тръгвам си от поста, да сложат друг човек, готов да подпише снабдяване с оръжие на Украйна. Но аз отчитам българския интерес и повечето граждани казват ясно: да не се изнася оръжие“, категорична е Корнелия Нинова.

„БСП ще ревизира участието си в коалицията, ако пратим оръжия и боеприпаси в Украйна“, е мнението и на Кристиан Вигенин.

„Ние защитаваме единствено мира, а изпращайки оръжия в Украйна се стимулира продължаването на войната, посочи председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски.

БСП няма да даде заден, категорични са социалисти пред Епицентър. бг.
Министрите на столетницата ще напуснат правителството, ако Министерският съвет вземе решение за оръжейни доставки за Украйна и ако това се случи – отиваме на избори.

Източник: http://epicenter.bg

One thought on “Нинова непреклонна: Ако кабинетът реши да изпратим оръжия за Украйна, няма да подпиша и си тръгвам!”
  1. Крайно време беше, господин Янев! Вместо да влизате в правителството на харвардчетата, следваше още тогава да формирате национално движение и се явите на избори. Дори против волята на Румен Радев. Между другото последният за сетен път показа неумението си да подбира хората си и се издъни. В сегашната обстановка, когато е сам срещу всички, нищо чудно и импийчмънт да му спретнат преди евентуалните извънредни избори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.