• нд. юли 21st, 2024

Нова платформа дава 360-градусов поглед към пазара на жилища

Bychaspic

апр. 4, 2022
Нова платформа дава 360-градусов поглед към пазара на жилища

Как да изберем най-добрия имот – независимо дали става дума за уютен дом или инвестиция? Този въпрос е изключително актуален за всеки, който планира покупка на жилище. В интернет може да намерите много съвети в блогове и под формата на коментари, но за съжаление, липсва цялостно решение за купувача, което да го „води за ръка“ при избора на имот и сключване на сделка.

На тази необходимост отговаря dskhome.bg –  новият сайт за имоти и ипотечни кредити от Банка ДСК. Платформата dskhome.bg дигитализира максимално процеса по търсене и финансиране на имот. Така всеки потребител, дори да не познава пазара, може лесно да се ориентира и да определи приоритетите си – без загуба на време и напълно безплатно.

Търсенето на имот може да е лесно

Платформата www.dskhome.bg дава възможност на потребителите да открият оферти за покупка на имоти според личните им предпочитания с разширена информация за района и доходността от имота, в случай че ще бъде отдаван под наем. Информацията за имотите е допълнена с обекти в близост като фитнеси, търговски центрове, болници, аптеки, барове, ресторанти. Също така могат да селектират имоти на база вноска за кредит, както и да се абонират да получават най-новите предложения на пазара на недвижими имоти.

Всеки потребител може да си създаде профил, където ще открие сравнителна таблица за избор на мечтания дом, примерни предварителни договори за покупко-продажба на имот и пълномощни, както и необходими документи свързани с кандидатстване за ипотечен кредит.

По-малко разходи

Покупката на жилище изисква значителни средства, но някои разходи могат да бъдат спестени. В услуга на купувачите платформата www.dskhome.bg предоставя редица безплатни услуги като предварителна автоматизирана пазарна оценка на разглеждан имот, както и документи, необходими при сключване на сделка. В допълнение – платформата позволява да се направи сравнителен анализ на цените на оферираните имоти по райони, както и в избран район.

Купувачът, който има план

След като се оформи ясна визията за бъдещия мечтан дом, е време да се помисли как ще се финансира покупката му. Най-често бъдещите новодомци разчитат на собствени средства или самоучастие в рамките на 15 – 20%, а за останалата част от сумата търсят ипотечен кредит. Освен бюджет за самото жилище, е добре да се планират и съпътстващите допълнителни разходи, свързани с нотариални и държавни такси, застраховки, данък, комисиони за брокер, както и месечни или годишни разходи, съпътстващи новия имот.

Затова dskhome.bg предоставя калкулатор, с който бъдещият собственик лесно може да определи на базата на доходите и спестяванията си – имот до каква стойност може да си позволи. Така клиентът ще подходи рационално, а не емоционално. След като е наясно с финансовите си възможности, лесно може да ги напасне към желаните локации и да започне наблюдение на пазара.

Преференциални условия

Всички потребители, които заявят ипотечна консултация онлайн през сайта на dskhome.bg, ще получат специални условия по ипотечния кредит. Промоцията предвижда по-ниски разходи за финансиране – без такса за оценка на имота, ако същата се извършва от експерт на банката и без такса за изготвяне и вписване на ипотека за учредяване на обезпечение към Банка ДСК, както и по-изгодни лихвени условия. Промоцията е валидна при заявена ипотечна консултация онлайн до 31 май 2022 г. и при подписан договор за кредит с Банка ДСК до 30 юни 2022 г.

Разгледайте dskhome.bg тук.

Източник: https://investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *