• чт. окт. 28th, 2021

Новият председател на Жени ГЕРБ Екатерина Йорданова участва в Есенна академия на ЕНП Жени в Лисабон

Bychaspic

окт. 3, 2021

Изключително топло посрещане на новия председател на Жени ГЕРБ Екатерина Йорданова в Лисабон, където на 1 и 2 октомври се проведе Есенната академия на европейската организация на жените в ЕНП, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Темата на форума бе “Преструктуриране на обществото ни: култура, изкуство и цифрово бъдеще”.

Участниците в академията бяха приветствани при откриването от председателя на ЕНП-Жени Дорис Пак. Сред ключовите говорители на събитието бяха заместник-председателят на ЕНП-Жени Мария Сиренгела и португалският евродепутат Мария Да Граса Карвалю.

Дневният ред на академията в синхрон със сложния политически дневен ред на Европа постави във фокуса на вниманието на жените на ЕНП върху последиците от пандемията от коронавирус върху демографското развитие на европейското общество, европейската цифрова стратегия, както и новата творческа и междудисциплинарна инициатива за създаване на пространство за срещи с цел проектиране на бъдещи начини на живот, разположени на кръстопътя между изкуството, социалното приобщаване, науката и технологиите, наречена Европейски баухаус. Откроено бе влиянието на пандемията върху жените, участието и осигуряването на справедлив преход за всяка жена в Европа по пътя към по-зелен и по-дигитален континент. Сериозно внимание бе обърнато и на проблема свързан с дълбокото дигитално неравенство между мъжете и жените.

Новият председател на Жени ГЕРБ подчерта, че досега в професионалната си кариера винаги е била двигателят и тази която с огромни усилия и денонощна работа е утъпквала пътя за други жени, и изобщо българи в европейските и световни структури, в които съм заемала лидерски позиции.

„За първи път съм от другата страна и получавам доверие в аванс, благодарение на работата и авторитета, натрупан в годините от жените представители на ГЕРБ в страната и в Европа преди мен. Огромно благодаря на всички тях и лично на Мария Габриел, заместник-председател на жените в ЕНП, която с работата си във всички области и на всички позиции, които е заемала, е издигнала женското участие в политиката на изключително високо ниво.“, изтъкна Екатерина Йорданова.

Специални поздравления за нейното избиране за председател на Жени ГЕРБ тя получи и от дългогодишния председател на ЕНП Жени, Дорис Пак.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.