• чт. мар. 28th, 2024

Облаци на изток, слънчево – на запад.Температурите стигат 21°

Bychaspic

окт. 2, 2021
Облаци на изток, слънчево - на запад.Температурите стигат 21°

Снимка: БГНЕС

Времето на 2 октомври ще е предимно слънчево. В западната половина от страната температурите сутринта са по-ниски и на места в котловините има условия за образуване на слана. Над източните райони има ниска слоеста облачност или мъгла и минималните температури са между 12° и 15°, съобщава БНТ.

През деня над Западна и Централна България ще бъде предимно слънчево. На изток облачността ще остане значителна, но до вечерта временно ще се разкъса и ще намалее. Вятърът ще е слаб до умерен от североизток. Дневните температури ще са между 16° и 21°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, на места в сутрешните часове ще бъде и мъгливо. Преди обяд видимостта ще се подобри, а до вечерта и облачността временно ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 17-19°. Температурата на морската вода е 19-21°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще бъде преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но ще остане без валежи. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра – около 6°.

През следващите дни над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. От югозапад ще се затопля и през първата половина от следващата седмица дневните температури в много райони ще достигат 20°-25°; минималните сутрин ще са под 10°.

Със значителна ниска облачност, а в сутрешните часове и с намалена видимост, ще бъде над източните райони. В отделни затворени котловини, главно в Западна България, където в нощните часове ще е тихо, температурите сутрин ще се понижат до около 3° и там ще има условия за слана, както и за намалена видимост.

Източник: https://dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *