• ср. май 29th, 2024

Основателят на Zara купи склад в Нидерландия за 105 млн. евро

Bychaspic

юни 22, 2023

Миналата година Амансио Ортега вложи и над 1 млрд. долара в разпределителни центрове в САЩ

Снимка: Bloomberg LP

Снимка: Bloomberg LP

Испанският бизнесмен Амансио Ортега, основател на компанията майка на Zara Inditex, купи склад в Нидерландия за 105 млн. евро, съобщи компанията му за частни инвестиции Pontegadea, цитирана от Ройтерс.

Покупката, която беше обявена първо от имотния сайт React News и по-късно бе потвърдена от говорител на Pontegadea, се прибавя към инвестициите на Ортега в европейския логистичен сектор, след като той вложи над 1 млрд. долара в разпределителни центрове в САЩ миналата година.

Складът се намира в югоизточния град Венло, на брега на река Мьоз близо до германската граница, и е с площ от 103 хил. кв. м, допълни говорителят.

Сделката се случва в момент, когато 87-годишният милиардер придоби сграда в центъра на Лондон, където преди се помещаваха офисите на ВВС, за около 105 млн. долара през април, както и луксозна жилищна сграда в Дъблин за 108 млн. долара през март.

Покупките на Pontegadea през последните години включват също множество жилищни и офис сгради във Великобритания, САЩ и Канада като част от стратегия за разширяване и разнообразяване на голям портфейл с имоти на стойност над 15 млрд. евро през 2021 г.

Тази година Ортега трябва да получи дивиденти за близо 2 млрд. евро чрез дела си от 59% в Inditex.

Източник: https://investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *