• чт. апр. 18th, 2024

Отвличания, побои: Кримка тормози хората в Световрачене

Bychaspic

окт. 1, 2021

Побои, нападения с брадва, отвличания и унижения стават всекидневие в село Световрачене след като там се завръща Венцислав Д., известен като Венци Боксьора.

Мъжът е с богато криминално досие и тормози жителите, които са в непрекъснат страх от неговото присъствие. Той пък им обяснявал, че го пазила жена на висока държавна позиция.

Много хора имат история с Венцислав. Видеа от охранителни камери показва как той удря хора в заведения, влачи момиче за косата в игрална зала, а между ударите танцува на фолк песни. След последното нападение преди дни е бил задържан.

Потърпевшите се опасяват, че нищо няма да се случи и съвсем скоро той ще бъде пуснат, а той може да се саморазправи със свидетелите.

„Един от потърпевшите има психическо разстройство заради нанесения върху него побой. В същата вечер Венцислав малтретира и магазинерка. Хората в селото са наплашени от него и дори не влизат в заведенията“, разказват потърпевшите.

Момиче допълва, че дори е нападал органите на реда, служителите на СОТ ги е повдигал. Друг човек призна, че Венцислав го е закарал на язовир и с дълъг побой е искал да го принуди да работи за него и да стане дилър. След случилото се пострадалият е започнал да хърка. Подал е жалба, но без никакъв резултат.

Друг потърпевш също е бил набит, защото отказал да работи за него. Преди няколко месеца жалбата е подадена, но пак нямало никакви последствия за насилника.

Още една негова жертва споделя, че бил пребит от криминално проявения, но въпреки това полицаите го задържали и него, казвайки, че пострадалият е предизвикал побойника. „Кои са хората, които го покровителстват – пита той пред Нова тв – Заплашва ни с шефката на убийствата в софийско градско. Никой нищо не му прави на това лице“, възмутени са хората.

Собственици на местни заведения обясняват, че фалират бизнесите им, защото хората са наплашени и не влизат в заведенията.

Жителите на Световрачене се надяват да се вземат адекватни мерки. Потърпевшите са много, но има и такива, които не смеят да се оплакват и не пускат жалби. Страхуват се от последствията.

Източник: https://dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *