• вт. юни 25th, 2024

Офис пазарът в Букурещ постепенно се възстановява

Bychaspic

юни 7, 2022
Офис пазарът в Букурещ постепенно се възстановява

Снимка: Amir Hamja/Bloomberg

Общият обем на наетите офис площи в Букурещ през първото тримесечие е достигнал близо 65 хил. кв. м и е сходен със същия период на миналата година, но е с 10 хил. кв. м повече спрямо първото тримесечие на 2020 г., показват данни на компанията Crosspoint Real Estate, цитирани от онлайн изданието Romania-Insider.

Но интересът на наемателите остава умерен спрямо годините преди пандемията от COVID-19, когато обемът на наетите площи надхвърли 70 хил. кв. м през 2018 г. и 80 хил. кв. м през 2019 г.

По данни на Google за мобилността посещаемостта на работното място в Букурещ към средата на май 2022 г. е с 23% надолу спрямо периода преди пандемията. Макар че постепенно е нараснала спрямо 62 на сто по-надолу през април 2020 г., тя остава под отчетеното ниво през януари-февруари 2020 г.

Спадът се дължи предимно на офис служителите, които продължават да работят от вкъщи или са избрали хибридния модел.

По данни на компанията Metrorex трафикът в метрото нараства от началото на годината с над 12 млн. пътувания през март, само с 2 млн. по-малко спрямо средното месечно равнище преди пандемията.

Данните на Google показват, че присъствието на пътници на спирките на градския транспорт в Букурещ също нараства, въпреки че все още е под нивото в началото на 2020 г.

Освен това по данни на компанията TomTom за трафика движението на коли в Букурещ през май тази година надвишава в най-натоварените часове нивата от същия период през 2019 г.

Източник: https://investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *