• ср. май 18th, 2022

Пастелните цветове се връщат на мода през 2021

Bychaspic

апр. 6, 2021

Пастелните цветове за дрехите и аксесоарите се връщат на мода през 2021

Те напомнят за детството, тъй като тогава повечето ни играчки и детски дрехи са били именно в такива по-светли, меки и сладки тонове, които сякаш успокояват, пише teenproblem.net

Розовото се върна на почит още през миналата година, а сега хит стават и люляковото лилаво, бебешкото синьо, ментовото зелено и лимоновото жълто. 

Тези цветове бяха популярни и в края на 90-те и в началото на века, като много певици и актриси се появяваха с такива нюанси дрехи на официални събития или в клиповете към парчетата си. Например, Бритни Спиърс, Кристина Агилера, Spice Girls, Хилари Дъф, Линдзи Лоън, Парис Хилтън и т.н.

Сега пастелните цветове се асоциират с грижата за себе си, пишат от „Pop Sugar“. Това е като отговор към стреса, предизвикан от пандемията от коронавирус през последната година. Тези цветове са светли, излъчват радост и спокойствие, както и невинност, смятат експерти. Носят послание за чистота и простота, и с такива цветове дрехи ще изглеждате сладки, леко ретро и лъчезарни.

От новите колкеции се вижда, че все повече дизайнери залагат на такива нюанси – Виктория Бекъм на рокля в люляково лилаво, Ричард Малоун – на бебешко синьо, а Режина Пьо – на лимонено жълто. Моли Годард показа дрехи в бебешко розово в колекцията си за пролет 2021.

А певицата Риана заложи на рокля и ръкавици в ментово зелено още в началото на 2020 г.

Източник: www.dunavmost.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.