• чт. сеп. 28th, 2023

Пенчо Милков към медиците: Пожелавам ви да имате силите и вярата, да посрещате предизвикателствата

Bychaspic

апр. 7, 2021

Пожелавам на здравните специалисти да не губят онази човешка топлина и стремеж към подкрепа на страдащите, които са начертали техния професионален път. Това се посочва в поздравителен адрес от кмета на Община Русе Пенчо Милков към здравните специалисти по повод техния професионален празник. „Пожелавам ви да имате силите и вярата, с които да посрещате предизвикателствата на всеки нов ден! Не губете онази човешка топлина и стремеж към подкрепа на страдащите, които са начертали вашия професионален път“, посочи той.

На 7 април – Световния ден на здравето, ръководството на местната управа поздрави лично и екипа на Специализираната болница за активно лечение за пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков“- една от болниците в Русе, в чието специализирано отделение ежедневно се лекуват десетки заболели от COVID-19 от областта и страната.

Днес от 12.00 часа по инициатива на Българския лекарски съюз ръководството и служителите на лечебните заведения в страната ще почетат паметта на медиците, загубили битката с COVID-19. По техни данни от началото на пандемията досега над 120 са медицинските служители, в т.ч. и медици от Русе, намерили смъртта си, изпълнявайки своя професионален и морален дълг.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *