• чт. ян. 20th, 2022

Петков отказал на „Възраждане“ падане на сертификата, какво следва?

Bychaspic

ян. 14, 2022

Партия „Възраждане“ определи като конструктивна срещата с премиера Кирил Петков.

„Стигнахме до някои решения. Основното е, че поискахме моментално отпадане на зелените сертификати, което на този етап беше отказано“, заяви зам.-председателят на партията Цончо Ганев.

Освен него на срещата присъстваха адвокат Петър Петров и доц. Атанас Мангъров в качеството му на здравен експерт на формацията.

„Ще бъде сформирана работна група с учени, които защитават тезата, че мерките трябва да продължат, както и учени като доц. Атанас Мангъров, които са на обратната позиция. В тази работна група ще има и представители на „Възраждане“, един от които е Деян Николов, който е статистик и ще може да се обработват данни, които ще се предоставят на МЗ по отношение на заболеваемостта и смъртността“, каза Ганев.

Още по темата

14 яну 2022 17:27

43

13 яну 2022 16:09

599

13 яну 2022 14:22

437

13 яну 2022 13:10

675

Работната група ще бъде сформирана под егидата на премиера и до сряда ще бъдат уточнени хората, които ще се включат в нея. Тя ще работи поне две седмици, след което ще бъде направен доклад до какви изводи са стигнали.

„Надявам се тогава да се приложи като начало това, което ние изискахме днес от министър-председателя, а именно да бъде отменено безумието децата ни в училище да се тестват. Стотици, да не кажа хиляди деца, да не посещават училище в момента, защото не са допускани поради това, че отказват да се тестват или да носят маски“, заяви Ганев, цитиран от bTV.

От „Възраждане“ да поискали това да се случи веднага, но премиерът е отказал.

От партията са категорични, че ако правителството не прояви здрав разум след двете седмици работа на работната група, протестите ще продължат.

Източник: https://dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.